Nips og pynt skaber hygge

Når vi skal til at stifte vores første hjem, fokuserer vi ofte på de store, nødvendige ting til boligen. Vi sørger således for et sovemøbel, et bord, stole med videre. Men når disse ting er kommet på plads, føler vi ofte, at der stadig mangler noget. Hvis alle møblerne er nye, kan stuen for eksempel virke upersonligt og mest af alt ligne en opstilling fra en møbelreklame. For at skabe et personligt og hyggeligt hjem, er der ofte brug for småting som nips, tekstiler og pynt på væggene.

Nyt og gammelt

Det er hyggeligt at shoppe efter pynteting til sit nye hjem. Hvis du har mange bare hylder og vindueskarme, kan du sætte dig for at finde nye produkter, for eksempel af mærket speedtsberg, der lige præcis passer til en bestemt placering. Du kan koordinere dine indkøb, så de harmonerer i størrelse og farve. Er du i forvejen i besiddelse af små figurer, vaser og lignende, kan du også sørge for, de passer sammen med disse. Men pas på, for hvis det hele bliver for ens, kan det hurtigt blive kedeligt. Sørg for variation og stil enkelte favoritting, så de fremhæves.

Tekstiler og vægdekoration: Lidt men godt

Helt bare hvide vægge kan virke sterile, men hvis alle flader dækkes til med plakater, fotos og væghængte hylder, bliver helhedsindtrykket kaotisk. Så mindre kan også gøre det. Puder og en plaid på sofaen kan give den lyse, nordiske stue et tiltrængt skud farve. De er samtidig nemme at skifte ud.