Hverdagene fortjener også et veldækket bord

Når du læser overskriften tænker du måske på et bugnende spisebord, men nej. Det drejer sig i stedet om, hvordan vi kan servere vores hverdagsmad på en appetitlig og hyggelig måde, uden at det kræver en masse ekstra tid eller arbejde. Selvfølgelig er selve maden vigtig, men hvorfor ikke kræse lidt om præsentationen?

Dug eller dækkeservietter?

En dug af plastik eller med vandafvisende overflade er ret praktisk til aftensmåltiderne. Så gør det ikke så meget, hvis der bliver spildt sovs eller den yngste vælter sit glas. Nogle synes dog, at plastikduge bare er for kiksede – men det er måske fordi de ikke ved, at der findes mange forskellige kvaliteter i et væld af flotte designs. Det samme gælder for dækkeservietter, som i nogle hjem først og fremmest bruges til dagens mindre måltider. Men du kan pifte en ensfarvet dug op ved at placere dækkeservietter ovenpå den, én ved hver kuvert. Har du en rimelig samling, kan du variere ved jævnligt at lægge en ny variant under tallerkenerne.

Service, servietter med mere

Gryderne holder maden varm, men det ser flot ud at servere på et fad. Ligeså kan farvestrålende skåle få kartofler og pasta til at se mere spændende ud. Og hvad med at få ryddet op i papirservietterne ved engang imellem at lægge dem på tallerkenerne?

Måltider sammen som familie er stadig vigtige, da vi her kan sidde sammen og fortælle om vores dag, snakke om hvad der lige optager os og få et godt grin i fællesskab.