Hvorfor er søvn vigtigt?

Katten på billedet er udmærket klar over, at søvn er vigtigt. Den og dens artsfæller glemmer aldrig at passe deres skønhedssøvn, som kan strække sig over 16 timer i døgnet.

Vi tobenede derimod glemmer ofte at sørge for denne del af vores liv, som ikke desto mindre er overordentlig vigtig. Vi er heller ikke altid gode til at håndtere de mange ting, som på godt og ondt har indflydelse på vores søvnkvalitet, og som kan være fysiologiske, psykiske, ydre forstyrrelser eller et uhensigtsmæssigt sovemiljø.

En nødvendig opladning

Når vi sover, slapper vi af i krop og sind, vi lader de indre batterier op, og hjernen har mulighed for at bearbejde dagens bevidste og ubevidste tanker og indtryk. Og når denne proces forløber på en god og sund måde, er vi friske og udhvilede, når vi vågner.

Omvendt, hvis vores søvn er dårlig, eller vi ikke får nok af den, bliver vi trætte, irritable og ukoncentrerede; og hvis det står på i længere tid, kan det gå ud over både det mentale og det fysiske helbred.

Grundlaget for en god søvn

Søvnforstyrrelser kan komme udefra, som gadestøj og trafiklarm. Bekymringer og spekulationer er heller ikke befordrende for en god søvn.

Men et vigtigt grundlag for en god søvn er en god og komfortabel seng.

Og sengen skal ikke bare være god — den skal også passe til den eller de personer, der skal sove i den. Derfor er det klogt at købe seng hos en specialist.

Køb danskproducerede senge hos Sengeverden

Sengeverden forhandler kontinentalsenge, elevationssenge og boxmadrasser i alle størrelser, sengegavle, topmadrasser og sengeben, og du kan få vejledning til at vælge den rigtige madras og topmadras.

Og selvom det vigtigste ved en seng er, hvordan den er at sove i, gør det ikke noget, at den også er holdt i stil og farver, der gør hele soveværelset rart at være i. Takket være et stort udvalg af stofprøver kan du finde en farve, du har det godt med.

Miljøcertificerede senge

Det siges, at den bedste hovedpude er en god samvittighed — og en sådan får du med i købet, når du handler hos Sengeverden. I hvert fald når det gælder de miljøcertificerede SÖVNN-senge, der er produceret af genanvendelige materialer.

Senge fra Sengeverden kan leveres gratis til kantsten, eller du kan tilkøbe ekstra service som opbæring, montering m.m. Hver seng fremstilles individuelt, så der må påregnes en vis leveringstid.